Alles van Oudewater
Bekijk de agenda
< april 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
1
2
3
4
5
6
7
15
8
9
10
11
12
13
14
16
15
16
17
18
19
20
21
17
22
23
24
25
26
27
28
18
29
30
 
 
 
 
 

Provinciale weg door Oudewater krijgt nieuw asfalt

Provinciale weg door Oudewater krijgt nieuw asfalt
Oudewater Geplaatst 27 oktober 2018

In het weekend van 9-12 november 2018 voert aannemer Boskalis in opdracht van de provincie Utrecht groot asfaltonderhoud uit op een gedeelte van de Goudsestraatweg/Utrechtsestraatweg (N228) in Oudewater.

Het asfaltonderhoud wordt uitgevoerd ter hoogte van de rotonde met de Zwier Regelinkstraat over een lengte van ongeveer 300 meter.

WERKZAAMHEDEN

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verwijderen (frezen) van asfalt en het aanbrengen van nieuw asfalt. Daarnaast worden de putkoppen vervangen op de Utrechtsestraatweg, tussen IJsselvere en de Molenwal.

WEEKENDAFSLUITING 9-12 NOVEMBER

Voor de uitvoering van de werkzaamheden moet de weg in beide richtingen worden afgesloten, vanaf de bushaltes ‘Witte Pannen' tot de Molenstraat.
De wegafsluiting gaat in op vrijdagavond 9 november, 20:00 uur en duurt tot maandagochtend 12 november, 05:00 uur

OMLEIDINGSROUTES EN BEREIKBAARHEID

Tijdens de afsluiting wordt het doorgaande verkeer omgeleid via Gouda, A12 en N204, vice versa.
Oudewater blijft bereikbaar via de A12 afrit Nieuwerbrug. De omleidingsroutes worden met gele borden langs de weg aangegeven.
Het fietspad blijft beschikbaar voor fietsers, calamiteitenverkeer en direct aanwonenden. Verkeersregelaars zorgen gedurende de afsluiting voor een veilige begeleiding van het verkeer.

SLAG OM DE ARM

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar hard regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat dan onvoldoende is.

GELUIDSOVERLAST

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Dat is helaas onvermijdelijk. Vooral het frezen en zagen van asfalt kan de nodige herrie geven. Tijdens de werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van geluidssignalen, de ‘piepjes'. De signalen gaan af als de vrachtwagens en de freesmachines achteruit rijden. De signalen zijn verplicht om de veiligheid van de wegwerkers te kunnen borgen.

GROOT ASFALTONDERHOUD

De provincie Utrecht voert jaarlijks onderhoud uit aan de provinciale wegen (totaal ruim 300 kilometer) en fietspaden ten behoeve van de verkeersveiligheid en het wegcomfort. Ieder jaar zijn verschillende wegvakken aan de beurt omdat de deklaag dan versleten is. Hoe lang het asfalt meegaat, is onder andere afhankelijk van de ondergrond en de hoeveelheid verkeer. Asfalt slijt harder als er veel vrachtverkeer overheen rijdt. Ook op kruispunten krijgt het asfalt het zwaar voor de kiezen omdat daar veel ‘wringend' verkeer is dat zich in verschillende richtingen verplaatst. De gemiddelde levensduur van asfalt is 15 jaar.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

 

 


Meer informatie | www.provincie-utrecht.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Uitvaartverzorging Midland
City Bed IJsselstein