Alles van Oudewater
Bekijk de agenda
< oktober 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
40
 
1
2
3
4
5
6
41
7
8
9
10
11
12
13
42
14
15
16
17
18
19
20
43
21
22
23
24
25
26
27
44
28
29
30
31
 
 
 

Veteranen uit de Lopikerwaard ontmoeten elkaar in café de Plaats

Veteranen uit de Lopikerwaard ontmoeten elkaar in café de Plaats
Montfoort Geplaatst 2 november 2018

De Stichting Veteranen Lopikerwaard organiseert op 24 november een Veteranen ontmoetingsborrel in café de Plaats te Montfoort.

De Stichting Veteranen Lopikerwaard, die door en voor veteranen in de Lopikerwaard is opgericht, wil o.a de maatschappelijke waardering van de positie van de veteranen bewerkstelligen. Zij vraagt de samenleving die maatschappelijk waardering te laten blijken.

Volgens de voorzitter van de Stichting, Bert Jansen, wordt de veteranenproblematiek vaak onderschat.
De stichting wil de lokale hulp- en zorgverleners dan ook bewust maken van de veteranenproblematiek en met de bekendheid van o.a. het landelijk zorgsysteem voor veteranen.

De stichting wil daarnaast vooral het onderlinge contact tussen de veteranen bevorderen. Daarvoor worden mede op verzoek van de veteranen zelf tal van activiteiten voor hen georganiseerd. In het kader van die maatschappelijke waardering, zijn bij sommige activiteiten ook niet veteranen, dus gewoon de inwoners van harte welkom.

Zo staat er in dat kader voor 2 februari in het Fulco theater in IJsselstein het Veteranen Anjer concert, met medewerking met de Johan Willen Friso kapel op het programma. Waarvoor de kaarten nu al te krijgen zijn.
Ontmoetingsborrel

Iedere 2 maanden organiseert de Stichting Veteranen Lopikerwaard een veteranen ontmoetingsborrel in een lokaal café in een van de 5 Lopikerwaard gemeenten. Hier kunnen de veteranen onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar van gedachten wisselen en ervaringen delen. De entree is vrij toegankelijk. Het bestuur van de stichting biedt voor deze gelegenheid de eerste twee drankjes en de hapjes aan.

Vanzelfsprekend zijn ook de partners van harte welkom.

De spits wordt afgebeten door café de Plaats in de gemeente Montfoort. Op zaterdag 24 november van 16.00 tot 18.00 is er daar de eerste veteranen ontmoetingsborrel. Veteranen uit de Lopikerwaard die slecht ter been zijn en er op eigen gelegenheid niet kunnen komen, kunnen zich melden op info@veteranen-lopikerwaard.nl of bellen met 06-51011492 voor gratis vervoer en het maakt daarbij niet uit in welke Lopikerwaard gemeente je woont. De Stichting Veteranen Lopikerwaard werkt hierin samen met de SWOM voor het vervoer en met café de Plaats voor de ontvangst van de veteranen. Bert Jansen van de Stichting Veteranen Lopikerwaard denkt dat zo'n veteranen ontmoetingsborrel in een behoefte voorziet.

De volgende veteranen ontmoetingsborrels zijn op zaterdag 26 januari ook weer van 16.00 tot 18.00. maar dan in Oudewater en daarna op 30 maart in Woerden, 28 mei in Lopik en 28 sept in IJsselstein en 30 nov. weer in Montfoort. Op onze website www.veteranen-lopikerwaard.nl zullen tegen die tijd de locaties bekend worden gemaakt.

En ook voor deze ontmoetingsborrels kunnen veteranen uit de Lopikerwaard die slecht ter been zijn, zich weer melden voor gratis vervoer.

De Utrechtse Waarden zaterdag 24 november 2018
Aanvang 16:00u tot 18:00u Plaats 2 / Montfoort


Meer informatie | www.veteranen-lopikerwaard.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

De Bruin Entertaiment
City Bed IJsselstein
Margreet Hairstyling