Alles van Oudewater
Bekijk de agenda
< augustus 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11
33
12
13
14
15
16
17
18
34
19
20
21
22
23
24
25
35
26
27
28
29
30
31
 

Basketball Oudewater kan nu ook wedstrijden spelen

Basketball Oudewater kan nu ook wedstrijden spelen
Oudewater Geplaatst 31 januari 2019

Naast traditionele sporten als bijvoorbeeld tennis, voetbal, volleybal en zwemmen, kunnen Oudewaternaren nu ook basketbalwedstrijden spelen.

Met de installatie van twee wedstrijdbaskets, kan Basketball Oudewater - naast trainingen - nu ook tegenstanders ontvangen in sportzaal De Eiber. De gemeente schafte de twee benodigde wedstrijdbaskets aan.

Op feestelijke wijze namen vertegenwoordigers van Basketball Oudewater en sportwethouder Walther Kok de twee ‘nieuwe' wedstrijdbaskets in gebruik. Die heeft Oudewater overgenomen van de gemeente Leusden. Weliswaar tweedehands, maar nagenoeg ongebruikt en uiterst functioneel. In De Eiber hingen al oefenbaskets, maar die zijn niet geschikt voor wedstrijdsport.

,,Wij zijn al een poosje bezig om kinderen en volwassenen enthousiast te maken om te komen basketballen. Dat gaat hartstikke goed. We zien en merken dat dit steeds meer bekendheid krijgt in Oudewater'', laat (mede)initiatiefneemster Marloes Boetekees weten. Een enthousiaste groep van jongeren in de leeftijd tussen de 11 en 15 jaar traint al iedere dinsdagavond.

Ook wethouder Walther Kok is blij met de herintroductie van basketbal in Oudewater. Vanaf de jaren tachtig kende de huidige volleybalvereniging Jupiter ook nog een basketbalafdeling, maar die hield op een gegeven moment op te bestaan. ,,Wij vinden het belangrijk dat we als gemeente een steentje hebben kunnen bijdragen aan het stimuleren van onze jongeren om te gaan bewegen. Sport is goed voor de gezondheid, het zelfvertrouwen en de samenwerking met anderen'', onderstreept Kok de meerwaarde van sport.

Meer informatie over Basketball Oudewater op www.basketbaloudewater.jimdo.com en www.facebook.com/basketbaloudewater


Foto: Wethouder Walther Kok te midden van de basketballers. (Foto Ellen van Leeuwen)


Meer informatie | Gemeente Oudewater

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug