Alles van Oudewater
Bekijk de agenda
< november 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
44
 
 
 
 
1
2
3
45
4
5
6
7
8
9
10
46
11
12
13
14
15
16
17
47
18
19
20
21
22
23
24
48
25
26
27
28
29
30
 

Zwemmen in natuurwater

Zwemmen in natuurwater
Oudewater Geplaatst 28 juni 2019

Het kan heel verfrissend zijn om op een warme dag een duik te nemen in een meer, plas, vijver of singel. Maar: doe dat niet overal. Het beste is om te zwemmen in een officiële zwemlocatie. Deze locaties worden in het zwemseizoen (1 mei - 1 oktober) minimaal een keer in de twee weken door het waterschap gecontroleerd.

In een warme periode in de zomer kan de waterkwaliteit van een zwemwater snel veranderen. Daarom is het verstandig om voor het zwemmen de actuele informatie te bekijken op www.zwemwater.nl. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden voert metingen uit op de officiële zwemlocaties en de provincie houdt toezicht op de zwemwaterkwaliteit van alle aangemerkte zwemplaatsen in Utrecht. Als bij een zwemplaats blijkt dat het ongezond of gevaarlijk is om te zwemmen, stelt de provincie tijdelijk een waarschuwing of zwemverbod in.

Zwemmen in open water zoals grachten, vijvers en singels in de woonomgeving is altijd op eigen risico. Deze plekken kunnen gevaarlijk zijn door obstakels onder water of sterke stromingen. Ook kan het water verontreinigd zijn door riooloverstort bij hevige regenbuien. Het water kan dan ziekteverwekkende organismen bevatten. Het advies is dan ook om de eerste drie dagen na hevige regenbuien niet te zwemmen in verband met de gezondheidsrisico's. Bij water dat niet is opgenomen als officiële zwemlocatie voert het waterschap geen metingen uit. Hiervan is dan ook niet bekend of het water schoon genoeg is om in te zwemmen. Een voorbeeld hiervan is de Grote Gracht.

 

Altijd op de hoogte zijn van de zwemwaterkwaliteit?

Raadpleeg de zwemwaterkaart of bel de zwemwatertelefoon van de provincie Utrecht, tel. (030) 702 33 33. Meer informatie is te vinden op de website van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden: https://www.hdsr.nl.

 


Meer informatie | Gemeente Oudewater

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

De Bruin Entertaiment
City Bed IJsselstein
Margreet Hairstyling