Alles van Oudewater
Bekijk de agenda
< april 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
 
 
1
2
3
4
5
15
6
7
8
9
10
11
12
16
13
14
15
16
17
18
19
17
20
21
22
23
24
25
26
18
27
28
29
30
 
 
 

Controle Tappersheul leidt naar illegale hennepkwekerij

Controle Tappersheul leidt naar illegale hennepkwekerij
Oudewater Geplaatst 7 maart 2020

In een loods aan de Wilgenweg op bedrijventerrein Tappersheul is dinsdag 3 maart bij een integrale controle een illegale hennepkwekerij aangetroffen.

Aanleiding voor de controle was een melding. De kwekerij is ontmanteld en de bedrijfsunit is op last van de burgemeester voor een periode van 3 maanden gesloten. De loods is verdeeld in meerdere units, met elk een eigen huurder. De overige units waren in orde. De huurders van deze units hebben onverminderd toegang tot hun bedrijfsruimte. Dat geldt ook voor hun klanten en leveranciers.

Resultaat controle
De integrale controle werd door de gemeente in samenwerking met politie, Stedin en het RIEC (Regionaal Informatie- en Expertisecentrum) uitgevoerd op basis van een melding. De toezichthouder trof een hennepkwekerij aan met 419 planten. In andere ruimten zijn voorbereidingen voor twee soortgelijke kwekerijen aangetroffen. Ter vergelijking: Justitie berekent dat met een kwekerij van 350 planten jaarlijks op illegale wijze een voordeel van ca €97.000,- wordt behaald.

Een illegale hennepkwekerij vraagt veel energie. Ook in dit geval was sprake van een illegaal provisorisch aangelegde elektriciteitsvoorziening met een hoog risico op elektrocutie, kortsluiting en brand.

De eigenaar van de loods is op de hoogte gesteld van de sluiting van de unit in de loods. De huurder wordt verhoord door de politie.

Burgemeester Wim Groeneweg: ‘Ook dit geval bewijst hoe belangrijk het is dat inwoners of organisaties verdachte zaken bij ons melden. Zonder melding zou de hennepkwekerij lange tijd onopgemerkt blijven en deze illegale praktijk blijven bestaan met alle criminaliteit die daarmee verbonden is. Nog afgezien van het risico op een brand, die ook de andere gebruikers van de loods zou treffen.'

 


Meer informatie | Gemeente Oudewater

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

De Bruin Entertaiment
City Bed IJsselstein