Alles van Oudewater
Bekijk de agenda

Start werkzaamheden oevers Lange Linschoten

Start werkzaamheden oevers Lange Linschoten
Oudewater Geplaatst 5 april 2020

Gemeente Oudewater is vandaag gestart met de werkzaamheden voor het vervangen van de oeverbeschoeiing langs de Lange Linschoten.

Het betreft een eerste deel van 750 meter langs zowel de noordelijke als de zuidelijke oever. Wethouder Bob Duindam was vandaag aanwezig om de eerste paal te slaan.

De werkzaamheden zijn hard nodig, want door het verzakken van de oevers langs de Lange Linschoten is een deel van de bermen verdwenen en is het wegdek er slecht aan toe. Om gevaarlijke situaties te voorkomen zijn er vanaf eind 2017 noodreparaties aan de oevers uitgevoerd. Met de komende werkzaamheden worden die noodreparaties compleet gemaakt.

 

Start van de werkzaamheden
Het was de bedoeling om het startmoment van de werkzaamheden met de inwoners en betrokken partijen gezamenlijk in te luiden, maar gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus is dit niet mogelijk.

Wethouder Bob Duindam is zeer betrokken bij de werkzaamheden en vindt het belangrijk dat inwoners en overige partijen goed geïnformeerd zijn. De afgelopen jaren heeft hij dan ook veel gesprekken gevoerd met inwoners en belanghebbende partijen, zoals het waterschap Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, Stichting Ribius Peletier JR (Landgoed Linschoten), gemeente Montfoort en de provincie Utrecht.

"Het heeft een aantal jaren gekost, maar ik ben blij dat we echt aan de slag kunnen met het herstellen en inrichten van de oevers langs de Lange Linschoten. We starten met 750 meter, maar treffen ook al de voorbereidingen om de overige kilometers beschoeiing te vervangen.", aldus wethouder Bob Duindam.

 

Plaatsen van de nieuwe beschoeiing
Om de oevers te stabiliseren wordt een kunststof beschoeiing met houten afwerkrand geplaatst. Nabij de Vrouwenbrug, aan de Noord-Linschoterzandweg, is al te zien hoe dit eruit ziet. Nadat de beschoeiing is geplaatst, worden de berm en het schuine stuk grond langs de weg (het talud) hersteld.

De aannemer werkt overdag tussen 7.00 - 17.00 uur. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf het water. Alleen het overladen van de materialen gebeurt op de kruising bij de Oude Singel. Dit kan enige hinder veroorzaken. Verkeer kan hier langzaam langsrijden. De aannemer verwacht de werkzaamheden, aan de eerste 750 meter oever, eind mei 2020 af te ronden.

Wilt u het verloop van de werkzaamheden volgen? Dit kan op de website van gemeente Oudewater. De gemeente houdt de tekst op deze website actueel.


Meer informatie | Gemeente Oudewater

« terug

De Bruin Entertaiment
A NAAR B KOERIERS
Uitvaartverzorging Midland